RADIONICE ZA DJECU

7.9. ČETVRTAK:

17 – 19h

ANA KOVAČIĆ – Radionica izrade mobila

LOKACIJA: OBRT STUDIO

Polaznici: 6 do 10 godina (niži razredi osnovne škole)

Polaznici radionice izrađivat će ljudske, životinjske i izmišljene likove od papira i donesenih materijala.

Oblike za izgradnju likova će izrezivati i bojati sami, a moći će se poslužiti i sa unaprijed pripremljenim elementima koji će ih čekati na radionici. Dovršene likovi će se spajati i montirati u pokretne skulpture (mobile) pomoću konca, konopčića i drvenih letvica.

Materijali koje mogu donijeti polaznici: kartonske kutije za jaja, kartonske role od wc papira i papirnatih kuhinjskih ručnika, korištene plastične boce, materijali nađeni u prirodi (grančice, suho cvijeće i lišće, češeri, puževe kućice…)

VODITELJICA:

Ana Kovačić je ilustratorica i dizajnerica, a diplomirala je na zagrebačkom Studiju dizajna. Radi na raznolikim projektima u području nezavisne kulture i obrazovanja, ali i komercijalnim projektima za privatne naručitelje.

8.9. PETAK:

17 – 20,30h

TIJANA MIHAILOVIĆ – Saši svoju igračku

LOKACIJA: OBRT STUDIO

9 i više godina

Izrada igračke/jastuka, od reciklažnog tekstila nalik na lutke iz predstave Ljudovanje (igra na programu Obrt neta 9.9.).

Polaznici također mogu sa sobom donijeti neke svoje materijale koji su im zanimljivi dezenom ali da nisu pretanki ili rastezljivi nego neka platna.

Voditeljica radionice Tijana Mihailović, bavi se izradom predmeta od starog i odbačenog tekstila, kroz svoj brend pod nazivom Ruk.sak. Diplomirala na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci 2014., živi i radi u Šibeniku.

Predstava Ljudovanje – Tijana Mihailović – izrada lutaka

9.9. SUBOTA

10 – 11h

ANA KREITMEYERContakids

Lokacija: KU ARSEN

Metoda se namijenjena djeci u dobi od 3-5 godina (iznimno i do 6.g, pogotovo ako je dijete manjeg rasta ili su roditelji/odrasli dovoljno raspoloženi za dizanja i nošenja, tada dapače).

ContaKids je metoda koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. 

Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitiom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvjećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!

ContaKids sat se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču kordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost.

10.9. NEDJELJA

10 – 13h

NENAD SINKAUZ – Tvornica zvuka

Lokacija: KU ARSEN

Radionica namijenjena školarcima između 13 i 16 godina.

Kroz jednodnevnu radionicu u trajanju od 3 sata  polaznici će se upoznati s osnovama kolektivne glazbene improvizacije te primjenom različitih elektroničkih uređaja koji se koriste za modulaciju zvuka. Radionica nije namjenjena isključivo za školovane glazbenike već se na jednaki način obraća i samoukim polaznicima. Sudar glazbenih žanrova i muzičkih afiniteta polaznika je dobrodošao upravo zato jer se radionica fokusira na slobodnu kreaciju, intuitivnu kompoziciju s naglaskom na zvučni eksperiment kao polazišnu točku zajedničkog muziciranja.

Radionica je osmišljena prema konceptu Tvornice zvuka koju su 2016. pokrenuli muzikologinja Davorka Begović i glazbenik i skladatelj Nenad Sinkauz, u sklopu programa Muzičkog salona Kulture promjene Studentskog centra Zagreb te ju provodili kroz projekte udruge KONTEJNER.

Nenad Sinkauz magistrirao je etnomuzikologiju na filozofskom fakultetuu Padovi. Po zanimanju je skladatelj i performer u raznim glazbenim, plesnim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Njegov rad je usmjeren prema istraživanju transverzalnih glazbenih formi. Dobitnik je četiri Zlatne arene te nagrade za najbolju glazbu na Danima hrvatskog filma. Surađuje kao skladatelj na brojnim filmskim, kazališnim, plesnim i multimedijalnim projektima.