ODGOĐENI PROGRAM

OBRT NET 2.1

8.-10.10.2023.

Lokacija održavanja: Kuća Umjetnosti ARSEN

RADIONICA

8.10. Nedjelja

14 – 17h

NENAD SINKAUZ

TVORNICA GLAZBE

Dob polaznika: 13+

Kroz jednodnevnu radionicu u trajanju od 3 sata  polaznici će se upoznati s osnovama kolektivne glazbene improvizacije te primjenom različitih elektroničkih uređaja koji se koriste za modulaciju zvuka. Radionica nije namjenjena isključivo za školovane glazbenike već se na jednaki način obraća i samoukim polaznicima. Sudar glazbenih žanrova i muzičkih afiniteta polaznika je dobrodošao upravo zato jer se radionica fokusira na slobodnu kreaciju, intuitivnu kompoziciju s naglaskom na zvučni eksperiment kao polazišnu točku zajedničkog muziciranja.

Radionica je osmišljena prema konceptu Tvornice zvuka koju su 2016. pokrenuli muzikologinja Davorka Begović i glazbenik i skladatelj Nenad Sinkauz, u sklopu programa Muzičkog salona Kulture promjene Studentskog centra Zagreb te ju provodili kroz projekte udruge KONTEJNER.

Nenad Sinkauz magistrirao je etnomuzikologiju na filozofskom fakultetuu Padovi. Po zanimanju je skladatelj i performer u raznim glazbenim, plesnim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Njegov rad je usmjeren prema istraživanju transverzalnih glazbenih formi. Dobitnik je četiri Zlatne arene te nagrade za najbolju glazbu na Danima hrvatskog filma. Surađuje kao skladatelj na brojnim filmskim, kazališnim, plesnim i multimedijalnim projektima.

RADIONICA

Beginner friendly 🙂

9.10. Ponedjeljak

16.30 – 19.30h

ZRINKA UŽBINEC

Ritam i odluke (u plesu)

Krenut ćemo. Ili ne. Slušat ćemo pažljivo. Čut ćemo nešto što mislimo da prepoznajemo od ranije. Trudit ćemo se vidjeti, ali će nam oči biti preumorne da bi vidjele sa sigurnošću. Trepnut ćemo a da nismo primjetile. Duboko ćemo udahnuti kad shvatimo da možemo upravljati vremenom: ići unatrag, stati ako je potrebno, ponoviti ili usporiti. Kad shvatimo da plesanjem odlučujemo, da stvaramo veze i da ono što povezuje nas, mjesto, vrijeme i njegovo trajanje, jest ritam; ritam koji čini ples, koji čini strah, koji čini zadovoljstvo. Tad ćemo treptat uzastopno.

Trajanje: 3h s kratkom pauzom. 

KONCERT

9.10. Ponedjeljak

21h

NeNoNot

Solo projekt Nenada Sinkauza bavi se midi mapirenjem električne gitare te njezinom ekstremnom zvučnom ekstenzijom. Mapirani zvukovi variraju od field recordinga do sempliranih električnih i akustičnih instrumenata. U nekim trenucima gitara služi samo kao triger za unaprijed snimljene materijale dok ponekad isti prate melodijske i ritmičke fraze na instrumentu. 

Nenad Sinkauz magistrirao je etnomuzikologiju na filozofskom fakultetu u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i performer u raznim glazbenim, plesnim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Njegov rad je usmjeren prema istraživanju transverzalnih glazbenih formi. Dobitnik je četiri Zlatne arene te nagrade za najbolju glazbu na Danima hrvatskog filma. Surađuje kao skladatelj na brojnim filmskim, kazališnim, plesnim i multimedijalnim projektima.

PLESNA PREDSTAVA

10.10. Utorak

21h

ZRINKA UŽBINEC

Lutke i koze

Moglo bi započeti s tijelom nalik lutki. Tijelo nalik lutki moglo bi ležati golo na travnjaku, plutati rijekom, piljiti iz automobila. Moglo bi biti smrznuto u hladnjaku, prekriveno plastikom na obali rijeke, ležati u krevetu kao da se ništa nije dogodilo. Tijelo nalik lutki moglo bi nestati; na dan, dva, tjedan dana, 96 sati, s nadom da će se ponovno pojaviti, savršeno postavljeno, uredno oprano, uvijek u istoj pozi, čekajući da bude pronađeno, viđeno na ekranu, osvećeno. Započet će, vjerojatno, s tijelom koje nije nalik lutki, a koje mirno sjedi. 

Lokacija održavanja:

Kuća umjetnosti Arsen, Obala hrvatske mornarice 1

https://goo.gl/maps/PRwDWhC9UGtgJpS8A

ZAPRATI INSTAGRAM OBRT NETA ZA VIŠE INFORMACIJA!