PLESNE PREDSTAVE:

6.9. SRIJEDA:

VIKTORIA BUBALO, ANNA JAVORANStrahovi malih razlika

20.30h

KU Arsen

Kao mjesto koje okuplja pitanja individualnog vs. kolektivnog, svjesnih i nesvjesnih preuzimanja obilježja sredine i definiranja sebe u odnosu na okolinu Strahovi malih razlika projekt je koji teži istaknuti prostor između želje za prilagodbom i njene nemogućnosti, prostor između identiteta koji nastaje pri izmještanju iz uobičajenog i naviknutog. Otuđenjem vlastitog tijela u svrhu prilagodbe gubi se granica između svog i tuđeg, traži se osjećaj pripadnosti, budi se nostalgija, pregovara se između prošlog i sadašnjeg, poznatog i nepoznatog.

9.9. SUBOTA:

ANA KREITMEYERLjudovanje

20.30h

KU Arsen

This image has an empty alt attribute; its file name is LDP05519-1024x683.jpg

Ljudovanje istražuje odnos živih i neživih tijela i uspostavu drugačijeg odnosa prema materijalnim objektima koji sačinjavaju naša sve artificijelnija staništa.

Ljudovanje jednu od glavnih inspiracija crpi iz Bestijarija antropocena, knjige koja katalogizira primjere objekata nastalih srastanjem organskih i anorganskih bića i stvari, kao i algoritamski pogonjene objekte koji sve uvjerljivije imitiraju ono što prepoznajemo kao ljudsko i živo.

Ljudovanje funkcionira po principu anorganizacije – postajanje anorganskim jedan je smisao te riječi, a stalno reorganiziranje onoga što se vidi i događa, drugi. 

Ljudovanje je ples, gradnja infrastrukture, igra riječima, tamna ekologija, oplakivanje, otpor, znanje kojim je moguće modificirati kozu genima pauka i koja onda može proizvoditi svilu, ono je briga, urgentnost, drugi svijet, učenje o okolišu i u okolišu, utapanje u mekanom, koža uz skaj, koža uz kožu, podrška.

Ljudovanje je imaginacija odnosa živog, neživog i artificijelnog i svih slika koje se uspostavljaju njihovim dodirom.

10.9. NEDJELJA:

ZRINKA UŽBINECLutke i koze

19h

KU Arsen

Moglo bi započeti s tijelom nalik lutki. Tijelo nalik lutki moglo bi ležati golo na travnjaku, plutati rijekom, piljiti iz automobila. Moglo bi biti smrznuto u hladnjaku, prekriveno plastikom na obali rijeke, ležati u krevetu kao da se ništa nije dogodilo. Tijelo nalik lutki moglo bi nestati; na dan, dva, tjedan dana, 96 sati, s nadom da će se ponovno pojaviti, savršeno postavljeno, uredno oprano, uvijek u istoj pozi, čekajući da bude pronađeno, viđeno na ekranu, osvećeno. Započet će, vjerojatno, s tijelom koje nije nalik lutki, a koje mirno sjedi. 

Lokacija održavanja plesnih predstava:

Kuća umjetnosti Arsen, Obala hrvatske mornarice 1

https://goo.gl/maps/PRwDWhC9UGtgJpS8A

KONCERT/ZATVARANJE:

NENAD SINKAUZ

21.30h

Solo koncert NeNoNot

Solo projekt Nenada Sinkauza bavi se midi mapirenjem električne gitare te njezinom ekstremnom zvučnom ekstenzijom. Mapirani zvukovi variraju od field recordinga do sempliranih električnih i akustičnih instrumenata. U nekim trenucima gitara služi samo kao triger za unaprijed snimljene materijale dok ponekad isti prate melodijske i ritmičke fraze na instrumentu. 

Nenad Sinkauz magistrirao je etnomuzikologiju na filozofskom fakultetu u Padovi. Po zanimanju je skladatelj i performer u raznim glazbenim, plesnim, kazališnim i multidisciplinarnim projektima. Njegov rad je usmjeren prema istraživanju transverzalnih glazbenih formi. Dobitnik je četiri Zlatne arene te nagrade za najbolju glazbu na Danima hrvatskog filma. Surađuje kao skladatelj na brojnim filmskim, kazališnim, plesnim i multimedijalnim projektima.

Lokacija održavanja:

TVRĐAVA BARONE

Put Vuka Mandušića, 22000, Šibenik, Croatia

https://goo.gl/maps/tgGQr9deS6ATbC8T6